Pink tag

Pink tag.
Legendaarisesta Red tagista paranneltu versio Pink tag, on kaikessa yksinkertaisuudessaan helppo sitoa ja erittäin hyvin kalastava. Perhossa on kolme elementtiä, iskupiste, riikinkukosta tehty vihertävän ja kuparin värinen runko, sekä pehmeä eloisa häkilä. Nämä elementit toimivat yksinäänkin koukulle sidottuna tai liitettynä mihin tahansa sidokseen. Reseptin perho on muutoin sidottu samalla tavalla, kuin Red tag, mutta iskupiste on sidottu fluorosoivasta sidontalangasta ja häkilänä käytän nykyisin peltopyyn tai pyyn höyheniä. Painotan erittäin harvoin kyseistä perhoa. Kohdekaloina on ollut pääsääntöisesti harjusta, mutta jokunen sattuma taimen ja pari haukeakin on tullut tällä perholla.

Pink tag

Resepti:
Koukku: 10-14 koon Kamasan B175 tai langaltaan yhtä vahva, alasilmäinen ja saman mallinen uppoperhokoukku.
Sidontalanka: Musta tai ruskea 10/0 tai 8/0 sidontalanka.
Runko: Kolme riikinkukon pyrstösulan siikasta.
Iskupiste: Pinkki fluorosoiva sidontalanka tai villalanka. Itse käytän yleensä kolme tai neljä kertaisena 8/0 tai 6/0 sidontalankaa.
Häkilä: Peltonpyyn tai pyyn häkilähöyheniä, mutta myös kukko käy.

Sidontaohje:
1. Kiinnitä lanka ja pohjusta koukku väkäsen kohdalle.
2. Kiinnitä aukiharjattu iskupiste ja riikinkukon pyrstösulan siikaset kärjestä koko koukun rungon matkalle ja jätä sidontalanka eteen.
3. Tuo riikikukon pyrstösulan siikaset koukun etuosaan. Kiinnitä siikaset sidontalangalla siten, että viet sidontalangan tihein kierroksi koukun takaosaan ja tuot sen takaisin perhon pään taakse.
4. Kiinnitä sopiva peltopyyn höyhen kärjestä perho sivulle, kiristä lanka ja kierrä häkilää noinn kaksi kierrosta. Kiinnitä ja katkaise ylijäämä.
5. Muotoile perholle pieni pää, päättele ja laita liimaa tai lakkaa.

Jätä kommentti